2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Avižiniai sausainiai

Senokai čia lankiausi :)
Šį kartą noriu pristatyti visų pamėgtus ir beveik kiekvieną savaitę kepamus avižinius sausainius.

   
   Receptas, kaip ir šių sausainių gaminimo eiga, labai paprastas. Tai pat, internete esama daugybė šių sausainių receptų, kurie skiriasi keliais produktais ar jų kiekiu.
   Kadangi gamindama daugiau mėgstu improvizuoti ir nesilaikyti konkrečių produktų ir jų kiekių. Tai ir šių sausainių receptas buvo ne išimtis. 

 

Laikausi tokių normų:

  1. 800-900 g mišinio (čia įeina: avižiniai dribsniai, įvairių augalų sėklos, riešutai  ir t.t.),
  2. 150-200 gramų sviesto,
  3. 100-200 gramų cukraus,
  4. 2 kiaušiniai.
   Taip pat galima dėti medaus, aišku tada reiktų dėti mažiau cukraus (priklausomai ar mėgstate saldžiai ar ne). Šiaip dedant medų sausainių viršus, jiems iškepus, tampa toks blizgantis ir gražus.. :))

 
Skanaus,
Iki ;)

Komentarų nėra: